La història Murcarols es remunta l’any 1902 quan va néixer l’Avi Josep. De petit, a l’escola, coincideix amb un mestre herborista que li ensenya a recol·lectar i combinar diferents espècies d’herbes per preparar diferents productes (cremes ungüents, pomades…).

Amb 24 anys, al tornar de la guerra del Sàhara, l’avi Josep, fent de pastor, aprofitava per recol·lectar una gran varietat d’herbes aromàtiques i remeieres i comença a preparar infusions amb vi. D’aquí neix el vi de pastor que comercialitzarà amb gran èxit del 1926 al 1955. De fet, aquest gran succés fa que l’avi Josep vengui els ramats per muntar una bodega al carrer Berga de la Pobla de Lillet.

 

Coincidint amb una època de fort desenvolupament econòmic i industrial de la zona, en poc temps, trasllada la ubicació del negoci al carrer dels Porxos de la Pobla, on hi instal·la una sucursal vinícola. El subministrador dels vins era botànic i, en tastar el vi de pastor de l’avi Josep, en va apreciar la seva qualitat i el va ajudar a fer uns retocs per millorar-ne la fórmula. Del resultat, en va nèixer Vemouth Murcarols.

El Vermouth Murcarols està creat amb vi blanc d’alta qualitat i una combinació única d’entre 70 i 80 herbes aromàtiques (que poden variar lleugerament segon l’anyades). A dia d’avui, s’elabora seguint la mateixa fórmula que l’avi Josep va descobrir a partir del seu vi de pastor. Actualment, la família de Jaume Curtichs i el seu fill, Josep Maria, mantenen viva l’herència de l’Avi Josep i ha aconseguit popularitzar el vermouth i que sigui reconegut arreu. De fet, avui, Murcarols està considerada com una de les millors begudes aperitives del món.

T. 93 823 60 01 / 620 07 21 19 / 620 94 18 95
Email: vermouth@murcarols.com
Carrer de l’Església, 4
La Pobla de Lillet (Barcelona)